Tag Archives: pręga wołowa przepis magdy gessler

Dobry chleb na zakwasie

Kiełbasa wędzona na dymie, swojska kaszanka, zsiadłe mleko czy dobry chleb na zakwasie to produkty, które coraz ciężej jest dostać w największych aglomeracjach naszego kraju. Pogrążeni w wyścigu do kariery ludzie często nie zwracają uwagi na to co jedzą bądź stołują się na mieście. Podczas zakupów w supermarketach lub osiedlowych sklepikach kupują najczęściej produkty wykonane przez jednego z producentów wytwarzających artykuły spożywcze na skalę masową. Dla koneserów, chcących zjeść swojskie wyroby, w których składzie próżno szukać konserwantów, ulepszaczy smaku czy innych emulgatorów, pozostały zakupy w niszowych sklepach. Cena swojskich wyrobów w takich sklepach jest często kilkukrotnie wyższa niż cena tego samego typu produktu w popularnych dyskontach spożywczych. Za jakość trzeba jednak płacić, a produkcja żywności w sposób tradycyjny wyklucza drogę na skróty i dodawanie składników mających przyspieszyć wzrost lub osiągnięcie oczekiwanego smaku przez dany artykuł spożywczy, który mamy zamiar kupić.

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!