BAŻANT PO CHŁPSKU

Bażant po chłopsku. 1 bażant, tłuszcz, 150-200 ml białego wytrawnego wina, 10 dkg cebuli, 1/2 kg grzybów świeżych,100 ml śmietany, 1-2 dkg mąki, natka pietruszki,10 dkg sera żółtego, sól, pieprz i przyprawa do zup do smaku.Bażanta przygotować jak bażanta „a la Rossini”, przekrajać na 4 części, zrumienić, skropić winem i dusić do miękkości. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, dodać oczyszczone, opłukane i pokrajane w paseczki grzyby, dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z mąką. Grzyby po­łączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku, obłożyć bażanta, dusić kilka minut.Podawać z ziemniakami drążonymi i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!