BEKASY,KWICZOŁY LUB JEMIOŁUSZKI PIECZONE

Bekasy, kwiczoły łub jemiołuszki pieczone. Składniki i wykonanie:  4 bekasy, kwiczoły lub jemiołuszki, 20 dkg pieczarek, tłuszcz, 2 żółtka, natka pietruszki, 15-20 dkg słoniny, 150 ml śmietany, sól i jałowiec do smaku. Sprawione tuszki umyć, nalrzeć przyprawami i pozostawić na 1 godzinę. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić. Na­stępnie napełnić wnętrze tuszek, związać nogi, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i piec skrapiając śmietaną, potem wytworzonym sosem. Po upieczeniu usunąć nitkę, ułożyć tuszki na półmisku razem ze słoniną, polać sosem. Podawać z ziemniakami drążonymi i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!