DANIA Z OWOCAMI

Tym razem dodatek „po polsku” pochodzi tylko ode mnie. Nikt nie nazywa robienia zup i pierogów z owocami „po pol­sku”, choć są to zupy i pierogi chyba nigdzie nie spoty­kane.Sposoby jedzenia owoców w tej formie są stare jak świat, jak nasz słowiański świat. Od najdawniejszych czasów zbie­rano, hodowano i zjadano owoce. Pestki ze śliwek, wiśni i cze­reśni spotykamy w wykopaliskach najstarszych osad na naszej ziemi. Każdemu przybyszowi, który przejdzie się po naszych lasach, rzuci się w oczy obfitość takich jagód, jak czarna jagoda, poziomka, jeżyna albo malina. Było w czym wybierać i nasi przodkowie wymyślili niezłe potrawy, które przetrwały do dzisiejszego dnia.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!