DORSZ,KARMAZYN,MORSZCZUK LUB DORADA A’LA MŁYNARKA

Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada „a la Młynarka” 60 dkg filetów rybnych, 5 dkg koncentratu pomidorowego, 15 dkg cebuli, 15 dkg pieczarek, tłuszcz, 50 dkg ziemniaków (gotowanych),5 dkg margaryny, 2 dkg mąki, 250 ml mleka,5 dkg sera żółtego, sól, pieprz, gałka muszkatołowa i sok z cytryny do smaku.Filety włożyć do torebki polietylenowej, związać aby nie dostała się woda, rozmrozić w wodzie w temperaturze do 18°C. Potem umyć, pokrajać na porcje, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem kon­centratu pomidorowego i przypraw, ugotować na małym ogniu. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wymieszać z ziemniakami pokrajanymi w plastry, doprawić, prze­łożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem, przekładając rybami. Margarynę rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym mlekiem, szybko mieszając trzepaczką, za­gotować i gotować kilka minut, doprawić, polać przygotowaną potrawę, posypać startym serem, zapiec.Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!