DORSZ,KARMAZYN,MORSZCZUK LUB DORADA PO BOLOŃSKU

Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada po bolońsku, 60 dkg filetów rybnych, 4 dkg mąki, oliwa,15 dkg makaronu fabrycznego, 10 dkg cebuli,15 dkg pieczarek, 10 dkg ketchupu, sól, pieprz, curry i sok z cytryny do smaku.Filety rozmrozić, pokrajać na porcje, skropić sokiem z cytryny, pozostawić na 30 minut. Następnie posypać przyprawami i mąką, usmażyć. Makaron włożyć do dużej ilości wrzącej osolonej wody, ugotować, przepłukać gorącą wodą, odcedzić, odsączyć. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wymie­szać z makaronem, doprawić, przełożyć do naczynia wysmarowa­nego tłuszczem, przekładając rybami, wyrównać powierzchnię, skropić ketchupem, zapiec.Podawać z surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!