DORSZ,KARMAZYN,MORSZCZUK LUB DORADA PO SEWILSKU

Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada do sewilsku. 60 dkg filetów rybnych, 1 dkg mąki, oliwa,10 dkg cebuli, 10 dkg pieczarek, 4 dkg koncentratu pomidorowego, 4 dkg kaparów, 4 dkg oliwek,100 ml białego wytrawnego wina, sól, pieprz, papryka mielona, gałka muszkatołowa, cynamon, imbir, majeranek, tymianek i przyprawa do zup do smaku.Filety rozmrozić, pokrajać w paseczki, posypać przyprawami i mą­ką, zrumienić. Obraną cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokra­jać w kostkę, usmażyć, dodać do ryb, dusić do miękkości, skrapia­jąc wodą. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy, opłukane kapary, oliwki, wino i przyprawy.Podawać z ryżem i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!