GĘŚ PO POLSKU

Gęś po polsku. Składniki potrzebne do przygotowania potrawy i jej wykonanie: 1 gęś, 4 dkg grzybów suszonych, tłuszcz, 1/2 kg kapusty kwaszonej, 10 dkg ketchupu, sól, pieprz, kminek, majeranek i przyprawa do zup do smaku.Gęś przygotować jak gęś po bordosku. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć, posiekać. Gęś polać tłuszczem, zrumienić i upiec skrapiając wywarem z grzybów, potem wytworzonym sosem. Ka­pustę pokrajać, zalać małą ilością wywaru z grzybów, ugotować, wymieszać z p osiekanymi grzybami, doprawić. Miękką gęś po­krajać na porcje usuwając częściowo kości, ułożyć przekładając ka­pustą, polać ketchupem i sosem spod pieczenia gęsi, zapiec. Podawać z ziemniakami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!