GĘSIA SZYJKA NADZIEWANA

Gęsia szyjka nadziewana.Gęsia szyja, 10 dkg cebuli, 20 dkg pieczarek, tłuszcz,10 dkg sera żółtego, 3-4 dkg bułki tartej, 1-2 żółtek, białko, natka pietruszki, wywar z warzyw, sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku.Gęsią szyjkę dokładnie oczyścić, opłukać, zdjąć skórę. Cebulę pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć ze startym serem, bułką tartą, żółtkami, ubitą pianą z białek i po­siekaną natką pietruszki, doprawić. Następnie napełnić skórę, nie­zbyt ścisło, zaszyć z obu stron, nakłuć w kilku miejscach, włożyć do wywaru, posolić i gotować około 40 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu wyjąć, pokrajać ukośnie w plastry. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!