GULASZ Z DORSZA,KARMAZYNA,MORSZCZUKA LUB DORADY

Gulasz z dorsza, karmazyna, morszczuka lub dorady 60 dkg filetów rybnych, 4 dkg mąki, oliwa,10 dkg cebuli, 10 dkg pieczarek, 250 ml śmietany,1 dkg mąki do śmietany, 5 dkg groszku konserwowego,5 dkg papryki konserwowej, koperek, 5 dkg ketchupu, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku.Filety rozmrozić, pokrajać w kostkę, skropić sokiem z cytryny i po­zostawić na 30 minut. Potem posypać mąką, obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokra­jać także w kostkę, usmażyć, dodać do ryb, dusić do miękkości, skrapiając wodą. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką, do­dać groszek, pokrajaną w paseczki paprykę i posiekany koperek, chwilę pogotować, doprawić. Gulasz wyporcjować, skropić ketchu­pem.Podawać z ryżem i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!