GULASZ Z KACZKI

Gulasz z kaczki. Skadniki potrzebne do przygotowania potrawy i jej wykonanie: 1 kaczka, 3 dkg grzybów suszonych, 15 dkg boczku wędzonego, 150 ml czerwonego wytrawnego wina,2 dkg tłuszczu, 2 dkg mąki, sól, pieprz i majeranek do smaku. Kaczkę przygotować jak poprzednio, pokrajać na kawałki. Grzy­by umyć, namoczyć, ugotować, wyjąć, pokrajać w paseczki. Bo­czek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać kaczkę, zrumienić, skropić wodą i wywarem z grzybów oraz winem, dusić do miękkości. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, do­dać do kaczki pod koniec duszenia razem z grzybami, doprawić. Podawać z kluskami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!