HALIBUT PO WARSZAWSKU I Z GRZYBAMI

Halibut po warszawsku 1 kg ryby, mleko, 4 dkg mąki, oliwa, 15 dkg pieczarek, 5 dkg chrzanu (tartego), 4 dkg koncentratu pomidorowego, natka pietruszki, 100 ml śmietany, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku. Rybę umyć, zdjąć skórę, skropić sokiem z cytryny lub zalać mle­kiem, pozostawić w chłodziarce na 30 minut. Następnie wyjąć, po­sypać przyprawami i mąką, podsmażyć z obu stron. Oczyszczone pieczarki pokrajać w paseczki, usmażyć, wymieszać z chrzanem, koncentiatem pomidorowym, posiekaną natką pietruszki i śmie­taną, doprawić, obłożyć ryby, zapiec.Podawać z ziemniakami i surówkami. Halibut z grzybami 1 kg ryby, mleko, 4 dkg mąki, oliwa, 50 dkg grzybów świeżych, 10 dkg cebuli, natka pietruszki,100 ml śmietany, 10 dkg sera żółtego, sól,pieprz, gałka muszkatołowa do smaku.Rybę przygotować jak poprzednio. Potem wyjąć, osączyć, posy­pać przyprawami i mąką, usmażyć. Grzyby oczyścić, opłukać, po­krajać w paseczki. Obraną cebulę pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać grzyby, dusić do miękkości, często mieszając. Następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki i śmietaną, doprawić, obło­żyć ryby, posypać startym serem, zapiec.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!