KABACZKI

Jedna z moich ukochanych jarzyn. Przecież trzeba coś raz napisać dla siebie. Bardzo często robię kabaczki w sposób dwojaki. Faszerowane. Kabaczki obieramy, wydrążamy oraz obgoto- wujemy (jeżeli są twarde). Faszerujemy surowym, mielonym mięsem, takim jak na kapustę faszerowaną. Mięso powinno być tłuste, może być wieprzowe, wołowe lub baranina. Do mięsa możemy dodać trochę uprzednio sparzonego ryżu lub zmielony środek z kabaczka. Mięso solimy do smaku. Bardzo ważnym elementem jest nieduża ilość czerwonej papryki w proszku, którą dodajemy do farszu i potem do sosu. Nafaszerowany kabaczek obsmażamy na tłuszczu na patelni, a po­tem dusimy w rondlu pod przykryciem. Do sosu dodajemy śmietanę chociaż niekoniecznie; koniecznie zaś pomidory, wła­śnie paprykę oraz już przed samym podaniem — koperek. Do tego podajemy kartofelki z wody.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!