KALMARY PO PARYSKU I PO WŁOSKU

Kalmary po parysku 50 dkg kalmarów, mleko, 15 dkg pieczarek,1 dkg masła, żółtko, natka pietruszki, 10 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku.Tuszki kalmarów rozmrozić pod strumieniem zimnej bieżącej wo­dy, umyć, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Następnie wyjąć, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować, wyjąć, wystudzić, pokrajać w paseczki. Oczyszczone pieczarki po­krajać w paseczki, usmażyć, wystudzić, wymieszać z żółtkiem i po­siekaną natką pietruszki, obłożyć kalmary, posypać startym serem, zapiec. Kalmary po włosku,50 dkg kalmarów, mleko, 15 dkg pieczarek,1 dkg masła łub margaryny, 15 dkg pomidorów,150 ml śmietany, 1 dkg mąki, natka pietruszki,8 dkg sera twardego, sól, pieprz do smaku.Kalmary ugotować, jak kalmary po parysku, pokrajać w paseczki. Oczyszczone pieczarki pokrajać w plasterki, usmażyć. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, włożyć do pieczarek, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, połączyć z posiekaną natką pietruszki, doprawić, polać kalmary, posypać startym serem, zapiec.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!