LEGUMINY Z JABŁEK

Jabłka zazwy­czaj jadamy w formie leguminy, czyli na słodko. I tak, bardzo gęsty „krem z trocinami” możemy rozsmaro- wać na natłuszczonej blasze i przykryć ubitą pianą. Posypać cukrem i zapiec w piecu przez 15 minut. „Kremem z troci­nami” możemy posmarować grzaneczki ze słodkiej bułki, po­tem lekko je podgrzać i podać na elegancki podwieczorek. Wytworną potrawę z jabłek przygotpwujemy w następu­jący sposób: jabłka wydrążamy i na wpół gotujemy w syro­pie. Oddzielnie robimy marmoladę z jabłek, do której”~doda- jemy trochę korzeni i rodzynków. Jabłka nadziewamy konfi­turami. Na ogniotrwałym półmisku kładziemy warstwę mar­molady, na to jabłka, potem znowu marmoladę. Na to pianę z białek posypaną cukrem i tłuczonymi migdałami. Wstawia­my do pieca na 15 minut.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!