LUBIANE PRZEZ WSZYSTKICH

Są ulu­bione i nie ma chyba człowieka w Polsce bez względu na pokolenie, któremu oczy by się nie rozjaśniały na myśl o pie­rogach z jagodami. Zupy owocowe mają .już mniejsze grono zwolenników, ale jeszcze ciągle są popularne. Do pierogów z owocami robi się takie ciasto, jak na kluski  z jajkiem. Wykrawa się duże krążki, nakłada na nie jagody, wiśnie, śliwki lub czereśnie i szczelnie zalepia. Gotuje się w wodzie, wykłada na półmiski i posypuje cukrem. Oddzielnie podaje się kwaśną śmietanę. Pierogi można jeść na zimno , lub na gorąco. Lepsze są na zimno. Najlepsze są pierogi z wi­śniami i jagodami.Muszę przyznać, że wielu ludziom kombinacja zimnego ciasta, owoców i śmietany wyda się Darbarzyńśteto. Ate: ,. śnie W Polsce powstało przysłowie „nie wierz gębie, połóż na zębie”. Więc próbujcie, a śmiało.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!