MROŻONKI

Mrożonki – to produkty spożywcze szybko zamrożone w bardzo niskiej temperaturze – a więc utrwalone w sposob najbardziej racjonalny, oszczędzający. Szybkie, „uderzeniowe” zamrożenie skutecznie hamuje rozwój za­wartych, w produkcie i szkodliwych dla zdrowia drobno­ustrojów. „Szok mrozowy” nie zmniejsza wartości odżyw­czych (witaminy, sole mineralne) danego produktu, jego smaku, aromatu i – najczęściej – również wyglądu. Asortyment cieszących się zasłużoną popularnością mrożonek jest już spory i stale się powiększa. Mamy więc nie tylko mrożone-mięso, drób i ryby, ale. również jarzyny, owoce, a nawet i gotowe potrawy. Należy jednak pamiętać, że raz rozmrożony produkt  nie nadaje się już do ponownego zamrożenia. 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!