NALEŚNIKI

Naleśniki – to powszechnie znane cieniutkie placki  smażone z płynnego ciasta (naleśnikowego) na silnie nagrzanej i skąpo natłuszczonej (np. natartej kawałecz­kiem słoniny) patelni. Istnieje kilka odmian ciasta naleśnikowego. Delikatne i neutralne w smaku naleśniki łączą się znakomicie z każdym niemal farszem: mięsnym, z wędlin,tak więc naleśniki mogą być zarówno przystawką daniem głównym i deserem. Naleśniki można usmażyć na zapas, poprzedniego dnia, bowiem przykryte szczelnie głębokim talerzem lub folią zachowują świeżość i elastyczność (zwłaszcza w lo­dowce). Poprzedniego dnia wieczorem można również przygotować i farsz. Samo zaś napełnienie i odsmażenie naleśników, to sprawa niewielu minut.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!