NALEWKI Z OWOCÓW

W bardzo podobny sposób robiono wódki z najrozmaitszych rodzajów korzeni. Były to wódki, jak już powiedziałam, o wła­ściwościach leczniczych, służące do zaprawiania innych wó­dek, a szczególnie likierów domowej roboty. Robienie ich było zapewne pozostałością ogólnego pędu w kuchni do obfite­go używania korzeni.O wiele lepsze są wódki owocowe. Jest ich Właściwie nie­zliczona ilość, ponieważ można robić nalewki nie tylko na świeżych owocach i ich różnych kombinacjach, ale i na suszo­nych, np. na figach, skórce pomarańczowej lub wreszcie łu­pinkach od ananasa. Oczywiście z owocami suszonymi sprawa jest bardzo prosta — wrzuca się po prostu suszone owoce do mocnej wódki i zostawia na pewien czas.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!