PAPRYKARZ Z BAŻANTA

Paprykarz z bażanta.Składniki potrzebne do przygotowania potrawy i jej wykonanie:  1 bażant, tłuszcz, 10 dkg cebuli, 15 dkg pieczarek, 4 dkg koncentratu pomidorowego, 150 ml śmietany,2 dkg mąki, 5 dkg szyjek rakowych, 5 dkg groszku konserwowego, natka pietruszki, sól, pieprz i papryka mielona do smaku. Sprawionego bażanta umyć, pokrajać na kawałki, podsmażyć razem z pokrajaną cebulą i pokrajanymi w paseczki pieczarkami, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dusze­nia dodać koncentrat pomidorowy, śmietanę wymieszaną z mąką, szyjki rakowe, groszek i posiekaną natkę pietruszki, doprawić. Podawać z kluskami i zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!