PAPRYKARZ Z GĘSI PO FRANCUSKU

Paprykarz z gęsi po francusku.1 gęś, tłuszcz, 10 dkg cebuli, 15 dkg pieczarek,20 dkg pomidorów, 10 dkg groszku konserwowego,150 ml śmietany, 1-2 dkg mąki, sól, pieprz, jałowiec i przyprawa do zup do smaku.Gęś przygotować jak gęś po bordosku. Następnie pokrajać na ka­wałki, zrumienić z dodatkem drobno pokrajanej cebuli, skropić wodą i dusić do miękkości. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, dodać do gęsi pod koniec duszenia. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, dodać do gęsi razem z groszkiem i śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i doprawić.Podawać z ziemniakami i surówkami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!