PASZTET Z DORSZA,KARMAZYNA,MORSZCZUKA LUB DORADY

Pasztet z dorsza, karmazyna, morszczuka lub dorady, 60 dkg filetów rybnych, 10 dkg cebuli, 10 dkg selera,10 dkg pietruszki, 10 dkg pieczarek, oliwa,6-8 dkg bułki czerstwej, mleko, 2 jaja, natka pietruszki,1 dkg kaszy manny, 3 dkg mleka w proszku, bułka tarta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa i sok z cytryny do smaku.Filety rozmrozić, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 30 minut. Warzywa i pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać, podsmażyć, skro­pić wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać ryby i przyprawy. Następnie wystudzić, zemleć razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, wymieszać z jajami, posiekaną natką pietruszki, kaszą i mlekiem w proszku, doprawić. Potem przeło­żyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy, wy­równać powierzchnię i upiec.Podawać na zimno lub gorąco.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!