POLSKIE RAKI

Raki — oprócz wybornego smaku — mają wiele zalet. Prześlicznie wyglądają w formie piramidy na półmisku. Je­dzenie ich jest znakomitym zajęciem dla gości ciężkich do bawienia lub zwaśnionych, raki bowiem trzeba jeść palcami, co zabiera dużo czasu i sprzyja wymianie zdań na temat me­tod jedzenia itp. Czasem prowadzi do nowych kłótni, ale można zaryzykować podanie raków nawet śmiertelnym wro­gom. Bardziej należy uważać z alkoholem. System: jeden rak = jeden kieliszek jest zgubny, ponieważ nikt się jeszcze jednym rakiem nie najadł. Uwaga dla czułych serc: raki zdychają natychmiast po wrzuceniu ich do wody. Nie męczą się wcale, natomiast my bardzo byśmy się męczyli, zjadłszy zdechłego przed gotowa­niem raka.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!