PRZYGOTOWANIE RYB DO OBRÓBKI TERMICZNEJ

Przygotowanie ryb do obróbki termicznej.Ryby morskie mają cha­rakterystyczny zapach, który przed obróbką termiczną trzeba usunąć jednym z podanych sposobów: przed gotowaniem, duszeniem, smażeniem, pieczeniem skropić rybę sokiem z cytryny lub winnym octem i pozostawić na 30 minut w chłodnym miejscu,przed wyporcjowaniem namoczyć ryby w mleku z dodatkiem pie­przu przez 1-2 godzin,do gotowania ryb dodać trochę kwasu z ogórków kwaszonych lub kapusty kwaszonej,gotować ryby w wywarach z warzyw z dodatkiem przyprawoczyszczone ryby natrzeć przyprawami: estragonem, majeran kiem, bazylią, tymiankiem,do wywaru, w którym gotuje się ryba, włożyć 2-3 kawałki węgla drzewnego,ryby przed obróbką termiczną obłożyć startymi warzywami: cebulą, selerem, pietruszką i przyprawami,doprawić potrawy z ryb przyprawami ziołowymi oraz łączyć je z aromatycznymi sosami.W celu otrzymania właściwej struktury i jędrności tkanki mięsnej wskazane jest wkładanie ryb do wrzącego wywaru, a w przypadku smażenia – na gorący tłuszcz.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!