STRUDEL Z JABŁEK

Żeby przezwyciężyć senność, ogarniającą nas jesienią, pro­ponuję zrobienie strudla z jabłkami.Na strudel przygotowuje się takie ciasto, jak,na makaron jajeczny, czyli mąka i jajka. Potem należy je rozwałkować jak najszerzej i jak . najcieniej, podkładając pod ciasto palce, trzeba je rozciągnąć do granic możliwości. Nawet jeśli w ja­kimś miejscu zrobi się dziura — nie przejmować sięj Gdy ciasto będzie już dostatecznie cienkie, pozwolić mu prze- <?rhnąć przez jakąś godzinę. Potem pokropić roztopionym masłem. Jabłka, najlepiej antonówki, obrać i pokrajać na plasterki, wymieszać z cukrem i jeślr kto lubi — z cynamo­nem i rodzynkami. Pokryć nimi ciasto. Ciasto zwinąć systemem naleśnika. Ułożyć na brytfannie wysmarowanej masłem. Po­smarować z wierzchu masłem i wstawić do gorącego pieca. Uważać, żeby się nie przepiekł. Potem można wyjść na balkon i zawołać dzieci na strudel. Przez pół godziny będzie murowana cisza.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!