SZARLOTKA INACZEJ

Szarlotka pospolita inaczej. Dno i boczne ściany tortowniey wylepiamy ciastem. Podpiekamy. Surowe jabłka krajemy w bardzo cienkie plasterki i mieszamy z cukrem. Kładziemy na podpieczone ciasto na grubość około 5 cm. Nakrywamy cienką warstwą ciasta i zapiekamy. Taka szarlotka nadaje się do jedzenia na gorąco dla bardzo zdrowych osób. Tarte aux pommes (placek z jabłkami). Na kruchym pod­pieczonym spodzie układamy cienką warstewkę plasterków surowych jabłek i posypujemy cukrem.Pieczemy jak wyżej.Szarlotka z grzankami. Ładną bułkę paryską krajemy w plastry, obcinamy skórkę i maczamy w mleku z rozbitym żółtkiem. Tortownicę smarujemy grubo masłem, spód i boki wykładamy grzankami. Na grzanki kładziemy gęstą mar­moladę z jabłek. Do marmolady możemy dodać trochę kon­fitur. Z wierzchu przykrywamy grzankami, na które kładziemy trochę masła. Pieczemy, aż grzanki będą suche. Jemy na go­rąco z sokiem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!