UMILENIE SOBIE KURCZAKA

A teraz kilka przepisów na kurczęta: kurczę krajemy na części i obsmażamy na maśle na rumiany kolor. Przyprószamy mąką, dodajemy kieliszek koniaku i szklankę rosołu. Przy­prawiamy solą i pieprzem. Osobno rumienimy na maśle drobno pokrajaną cebulę i dodajemy ją do kurczaka. Dusimy pod przykryciem przez pół godziny. Dodajemy trochę pokrajanych pieczarek. Dusimy jeszcze przez 20 minut. Inny sposób na umilenie sobie kurczaka: kurczę kraje tak jak poprzednio. Rumienimy na maśle i oliwie razem, potem posypujemy siekaną pietruszką i cebulką. Gdy kawałki kur* czaka zrobią się jeszcze bardziej rumiane, dodajemy w rów­nych ilościach rosół i białe, wytrawne wino (może być po pól szklanki). Dusimy na małym ogniu nie przykrywając, przez godziną. Dodajemy pokrajane pieczarki (można bez nich) i pokrajane pomidory (mogą być mrożone). Dusimy jeszcze przez 30 minut. Od takich kurcząt zrobi się nam od razu bardziej wio­sennie.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!