WÓDKA NA ORZECHACH WŁOSKICH

Popularna jest wódka na włoskich orzechach. W tym celu kraje się młode orzechy włoskie wraz z zieloną łupiną i po zalaniu trzyma się wódkę w ciemnym słoju przez 3 tygodnie. Wódka jest bardzo mocna i ciemna. Można jej używać jako zaprawy (dobra przy bólach żołądka).Jeżeli ktoś chce sam sobie zrobić wódkę miętową, musi zebrać miętę rano o rosie i zalać mocną wódką. Będzie to esencja tak aromatyczna, że jedna jej kropla wystarczy dla zaprawienia jakiegoś cocktailu. Tak samo można postąpić z piołunem. Wreszcie, najbardziej chyba znaną wszędzie pols­ką wódką jest żubrówka, otrzymywana po prostu przez wło­żenie do czystej wódki źdźbła aromatycznej trawki.Jak widzimy, sposobów na dobre domowe wódki jest rze­czywiście bardzo dużo.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Mam na imię Zachary i chciałbym na tym blogu zamieszczać wpisy na temat kuchni. Jest to nieodzowna rzecz w życiu każdego człowieka, dlatego mam nadzieję, że temat będzie dla ciebie interesujący!